O novo logo, Hifas da Terra e os ecocomedores de Betanzos, na revista de inverno do Craega

Os produtos ecolóxicos elaborados e certificados en Galicia aparecen agora identificados nos puntos de venda coa marca Craega. É unha das novidades do regulamento do Consello, que entrou en vigor a finais de 2018. Aos consumidores non lles custará moito recoñecelo porque o deseño (símbolos, formas, cores e tipografía) é case igual. O único que varía é o vocábulo situado no extremo inferior: en lugar de ‘Galicia’ pon ‘Craega’. A revista nº 48 do Craega profunda neste asunto e debulla punto por punto os cambios que implica a recente normativa.

A concesión do XIX Premio Aresa ao Consello é outro dos temas centrais da última edición. Está convocado pola empresa do mesmo nome e a Universidade de Santiago. O galardón recoñece a traxectoria dunha entidade que convertiu un modo de produción en motor de desenvolvemento rural.

A entrevista a Catalina Fernández de Ana, fundadora e directora xeral de Hifas da Terra, e a reportaxe sobre os ecocomedores da asociación Mariñas-Betanzos son outros dos asuntos estrela da publicación.