• CRAEGA
  • CRAEGA
  • ES-ECO-022-GA

A UE organiza a primeira edición de premios ecolóxicos

O Plan de Acción para o Desenvolvemento da Produción Ecolóxica inclúe a concesión duns premios anuais que recoñezan a excelencia na cadea de valor ecolóxica. O seu propósito é recompensar os mellores e máis innovadores actores ecolóxicos, que contribúan á redución do impacto da agricultura no medio ambiente e o clima. Estes premios concederanse por primeira vez en 2022.

Os premios ecolóxicos da UE comprenden sete categorías e oito premios. Expresan o recoñecemento a diferentes actores da cadea de valor ecolóxica que desenvolvesen un proxecto de excelencia, innovador, sustentable e inspirador, que xere un valor engadido real para a produción e o consumo ecolóxicos.

  • Mellor agricultora ecolóxica e mellor agricultor ecolóxico
  • Mellor rexión ecolóxica
  • Mellor cidade ecolóxica
  • Mellor biodistrito ecolóxico
  • Mellor peme ecolóxica
  • Mellor comerciante polo miúdo de alimentos ecolóxicos
  • Mellor restaurante ecolóxico

COMO PRESENTAR AS CANDIDATURAS

Pode presentar a súa candidatura calquera operador, institución ou establecemento da cadea de valor ecolóxica cun proxecto notable que contribúa a que os produtos ecolóxicos da UE sexan máis alcanzables ou accesibles. Os promotores dos proxectos deben estar establecidos ou ser residentes na UE.

As candidaturas deben presentarse do 25 de marzo ao 8 de xuño de 2022. Ademais, o proxecto presentado debe desenvolverse na UE e pertencer claramente a unha das sete categorías e a un dos oito premios de 2022. Un mesmo proxecto non pode presentarse para varias categorías ou para varios premios. Cada candidato só pode presentar unha candidatura para un premio.

O proxecto debe executarse xa na súa totalidade ou atoparse nun estado suficientemente maduro para que o xurado poida avalialo, é dicir, a execución física debe estar o suficientemente avanzada como para demostrar que se conseguiron os obxectivos.

Máis información

Esta páxina usa cookies para funcionar. Máis información.